Følelser – den flyktige energien

I går hadde jeg en åpen dag. Tanken var å bruke dagen til å legge en slagplan framover, for deretter å kontakte nye potensielle kunder i forsøk på å selge inn et vinnende vesen som kunne hjelpe til med å skape verdi.

Så skjedde det noe. Jeg ble sint, frustrert og lei meg. Følelsene eset opp. De ble som en ballong som til slutt fylte hele meg. Jeg kunne ikke sitte, jeg kunne ikke gå, jeg kunne i hvert fall ikke konsentrere meg.

Det endte med at jeg gikk en tur. Kulda og snøen hjalp meg til å isolere meg. Det fikk meg til å konsentrere meg om følelsene og det følelsene handlet om. Jeg kunne grave djupere i dem, virkelig boltre meg. Men det førte ikke til at sinnet forsvant. Ei heller forsvant frustrasjonen. Midt i erkjennelsen seig derimot en ny svart frustrasjon inn i meg: Jeg trengte jo å bruke denne dagen til noe konstruktivt! Jeg skulle sikre framdrift og inspirasjon som kunne hjelpe meg på vei til målet. Istedet gikk jeg paddesur rundt i skauen og frøys!

Jeg satt meg på huk, pustet djupt og trist inn, og da ble jeg slått av en tanke: Akseptér at det er slik det er nå. Gi følelsene plass. Kjenn på det at du gir følelsene plass. Anerkjenn dem!

Jeg ble sittende slik en stund og kjenne etter. Så reiste jeg meg og gikk hjem.

Likte du det du leste?
Jeg blir svært takknemlig om du deler denne artikkelen på din egen blogg, på Facebook, LinkedIn eller Twitter! På forhånd takk! 🙂

http://www.a-changing.com

3 thoughts on “Følelser – den flyktige energien

 1. Et ærlig innlegg. Et innlegg å kjenne seg igjen i. Fint at du kom så langt på turen din – og håper du innså at du på denne måten frigjør plass til å jobbe konstruktivt.

  Nylig leste jeg en artikkel om en lege i Tel Aviv/Israel som bl.a bruker meditasjon som grunnlag for sitt virke. Han hadde et interessant syn på læring – som jo er grunnlaget for å utvikle seg/drive firma med seg selv som salgsvare. Læring består av to ting: 1) Læring – lineært, slik vi kjenner det fra bl.a skolen og 2) Ikke-læring som er intuitiv. Den skjer når vi slipper opp.

  • Spennende innspill, Unni!
   Hvis du fortsatt har den – vil du dele linken til denne artikkelen med oss her?

   Alle bevegelse i universet har en felles faktor – hjertebevegelsen: ekspansjon og kontraksjon.
   Jeg tror også på meditasjon (ekspasjon). Jeg har veldig mye å lære og spesielt trene når det gjelder meditasjon. Men det er spesielt at det mange kunstnere får sin inspirasjon og sin ideer når de minst venter det. Tom Waits hevder å få ideer til sanger mens han kjører bil og slettes ikke alltid når det passer ham. J. K Rowling fikk ideen til Hary Potter-universet da hun satt på toget – det ramlet bare ned i hodet på henne.
   Læring som følge av konsentrasjon (kontraksjon) og læring som følge av å motta (ekspansjon). Jeg tror at konsentrasjonen bidrar der vi må trene opp ferdighetene. Vi fokuserer på det vi skal gjøre, gir det energi, dermed bygger vi nevronbaner i hjernen for nye ferdighetet. Konsentrasjonen tærer på fremre pannelapp og uten at jeg har vitenskapelig bevis for dette, er det mulig å tenke seg at det er denne som etser første utkast til de nye nevronkretsene gjennom å forme nye synapser. Slik bygger vi våre kretskort i hjernen. Men det helt nye, det som vi aldri før har tenkt på, hvor kommer det fra? Kanskje er det bisarre sammenkoblinger av assosiasjoner og hendelser vi har vært med på før, kanskje er det deler av det vi har observert som i brokker blir til nye helheter. Hva som er byggestenene for nye ideer er vanskelig å si. Men at disse tingene skjer oftere i alfa-tilstand – samme tilstand som vi når i REM-søvnen, det er grundig dokumentert. Så gjelder det bare å finne ut hva som skaper en bevisst og styrt alfatilstand for deg! 🙂

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s