Hvordan få det du ønsker deg

Disse dager før jul er fantastiske. Barna har gledet seg lenge. Vi voksne synes kanskje det å skrive ønskeliste er et slit på toppen av alt annet. Ikke det at julen handler om gavene. Men samtidig er det et uunngålig faktum at skal du få det du har lyst på så må du skrive ønskeliste. Selv innså jeg dette for noen år tilbake og har min ønskeliste liggende som et dokument jeg oppdaterer kontinuerlig. Og det er ikke en liste som bare gjelder til jul og bursdager. Like viktig er det å ha en ønskeliste for livet. Hva vil du ha ut av livet? Hvordan vil du ha det?

Hvis du ikke formulerer det, så er det heller usannsynlig at du får det. Således kan julen være en påminner om hvor viktig det er å være tydelig på hva vi ønsker oss.

Av saker og ting, av karriere og opplevelser, av andre – kolleger, venner og famile, av oss selv…

Den siste listen er kanskje den viktigste. Før jeg innså viktigheten av ønskelista pleide jeg å kjøpe gave til meg selv til jul – for å sikre at jeg fikk noe jeg virkelig ønsket meg.

Hvilke gaver du gir deg selv er de aller viktigste. Du er jo den viktigste personen i ditt liv! Derfor er også denne listen den aller viktigste.

santa-reading_dickey_010408

Men hva skal vi ønske oss da? Vi har jo alt? Kanskje når det gjelder saker og ting. Men hva med en time hos en sangspesialist for å utvikle stemmen? Hva med et treningsprogram for å komme i bedre form? Hva med mer energi så du orker mer og klarer å nyte mer?

Det er bare fantasies som setter begrensningen. Og nettopp derfor er det viktig å legge bort vurderingsevnen når man skriver ønskelisten. Ønsk deg fra øverste hylle uten å skjemmes, uten å legge begrensninger på deg selv eller andre. En ønskeliste er ikke en kravspesifikasjon, men en liste over det du drømmer om, over (nettopp) ønsker! Realitetene innhenter oss alle fort nok. Virkeligheten tar vare på seg selv. Samtidig må her og nå aldri få begrense deg i dine valg. Realitetene må aldri få sette agenda for ønskedrømmen! Da blir du stuck. Stuck in a moment. Der du er nå. Og i motsetning til hva U2 synger er det ikke “a long way down to nothing at all”. Uten ønskedrømmen kommer du ingensteder. Og hverdagen passer på seg selv.

God ønskelisteskriving! http://www.a-changing.com

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s