Standing back or go to work? Se lyset!

“100.000 dårlige ledere – En nasjonal utfordring!” skriver “next action:” i sin blogg!

European Employee Index 2012 utført av HR Norge i første halvår i år, viste at det finnet ca 100 000 dårlige ledere i landet vårt. Ca 900 000 rammet daglig av “direkte svake ledere” i sin arbeidshverdag. (kilde next action: 100.000 dårlige ledere – En nasjonal utfordring!.)

Det er vanskelig å være uenig med artikkelforfatteren at nasjonen trenger en månelanding innen ledertrening og -utvikling. Men nasjonen trenger mer enn ledertrening. Den trenger personlig utvikling. For man trenger ikke være leder for å utøve lederskap!
Hvor mange av de 900 000 som er rammet av direkte svak ledelse utøver lederskap selv? Det sier undersøkelsen selvfølgelig ikke noe om. Og selv om det uten tvil er mange dårlige ledere der ute, finnes det enda flere “offere”. Et offer er en som lar seg angripe eller bli overgrepet. Dårlig ledelse kan være et overgrep. I enkelte tilfeller på lik linje med andre overgrep vi kan lese om i avisen. Men uansett hva du blir utsatt for, kan du gjøre et valg: Skal du være et offer og sutre over det, eller skal du reise deg og børste av deg støvet. Jake & Elwood i den legendariske filmen Blues Brothers er gode forbilde i så måte. Velger du, som dem, å reise deg og børste av deg støvet, kan du kalle deg en leder. Du trenger ingen tittel for å utøve lederskap. Har du en dårlig leder, kan du gjøre jobben selv. Pek ut målene, se dine medarbeidere og ikke minst – led deg selv i tråd med dine egne og bedriftens verdier. Gjør du dette konsistent, skal du ikke se bort ifra at din bedrift snart kan få en ny leder – deg!
´Cause you´re on a mission from God! 🙂

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s