Dette visste du ikke om deg selv!

Enhver handling har en hensikt. Hvis du grunner litt på det, vil du komme fram til at det er faktisk så.

Først er det litt skremmende å tenke på. Deretter blir det ganske spennende. Du kan være detektiv i eget sinn og lete etter dine skjulte motivasjoner. For tro ikke at du gjør ting umotivert. Det kan kanskje synes sånn, men får du ikke tak på den bakenforliggende motivasjonen, så må du gå dypere, stille deg selv flere og mer utgrunnelige spørsmål. For motiveres gjør du, om det så er for å pirke deg i nesa.

Når det er sagt, så er det også handlinger som blir til vanemønstre. Den opprinnelige motivasjonen er kanskje ikke lenger gyldig, kanskje er den til og med glemt. Da er det ekstra god grunn til å bli bevisst dine handlinger. Spiser du kanskje litt hist og her til trøst?
Går det hardt utover snusen mens du sitter og jobber? Sliter du spor i parketten på vei til kaffemaskina? Når du går for å hente den tiende koppen cappuchino, er kanskje ikke hensikten lengre å våkne, og nytelsens grensenytte er sannsynligvis vesentlig lavere enn da du startet dagen.

Ved å øke din bevissthet om hva du gjør og spørre etter den bakenforliggende hensikten, kan du lære mye om deg selv som du kan få stor nytte av. Hvem vet, kanskje klarer du å stoppe en gammel uvane når du oppdager at hensikten har gått ut på dato.

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s