Når verden går under

Dagen idag, den 21.12.2012 er den siste i Maya-indianernes berømte kalender. Mange har derfor spekulert i – og vil fortsette å spekulere i enda noen timer etter at denne artikkelen publiseres – om dagen idag er vår siste her på kloden. Vrøvl! sier du kanskje, men dersom du tror at den dagen aldri kommer, tar du skammelig feil.

En dag vil bli den siste, for oss alle. Det vil ikke nødvendigvis og heller ikke sannsynligvis skje på samme tidspunkt, men jeg vedder alle sparepengene mine på at det kommer til å skje. Kanskje er den dagen idag. Og for noen er den faktisk det. Hva om det var deg? Hva ville du gjort da?
Min første (og intuitive) reaksjon er at jeg ville sette meg ned å grine av sorg. Sorg over tapet av famile og venner naturligvis, men også over tapte muligheter, alt jeg ikke rakk å gjøre. Så når jeg da forhåpentligvis på et eller annet tidspunkt hadde innsett at jeg hadde brukt nok tid på sorgen, hva ville jeg da gjort? Ryddet opp i viktige forhold, forberedt meg på å ta adjø, tatt adjø…
Men så; gitt at sjefsmayakalenderdesigneren hadde blitt forstyrret i et kritisk øyeblikk og hadde regnet feil; dine jorderiks ende var ikke før om 2 uker, 5 måneder, 3 år. Hva ville du da gjort?

Forskjellige horisonter krever forskjellig planlegging. Svaret som forhåpentligvis de fleste av oss hadde kommet fram til er å sette igang å gjøre noe. Av de tingene du ennå ikke har rukket og som vil forårsake deg sorg på din siste dag om de fortsatt er ugjort. Det er et stort og nesten umulig spørsmål å svare på. Poenget er at få dager er så egnet til å stikke fingeren i jorda (som er hardfrossen hvis du bor på mine breddegrader) og finne ut hva du bør gjøre, som dagen idag. Ikke bare kan det være dagen før jordens undergang, men det er også dagen sola snur: Hvis vi våkner i morgen går det mot lysere tider folkens!

Min oppfordring inn i julehøytiden blir derfor å bruke noen minutter i tankeboksen for å finne ut hva du skal gjøre i løpet av de neste 6 månedene som du ikke vil ha ugjort den dagen du takker for deg. Det er lite som setter tingene så kraftig i perspektiv som tanker om døden. Ingenting gjør en mer ydmyk og får en til å slippe mer tak i sitt ego. Sitter du fast i en sorg? Sitter du fast i forfengelighet? Eller går du i en evig skytteltrafikk mellom de to?
Velkommen ut på den andre siden!
Med ønske om en god og fredfylt julefeiring!
Verden slik du ser den

Likte du det du leste?
Jeg blir svært takknemlig om du deler denne artikkelen på din egen blogg, på Facebook, LinkedIn eller Twitter! På forhånd takk! 🙂

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s