Lider du av kontrollbehov?

Er det en ting som diskvalifiserer ledere idag så er det kontrollbehov. Å måtte ha kontroll over andre fører som regel til detaljstyring. Ønsker du å bli en upopulær sjef, er dette den åpenbare strategien.

Kontroll er blant trygghetens mange kapitaler. Behovet for kontroll kommer fordi vi føler frykt. Det er det vi må gå i oss selv og spørre: Hva er det jeg frykter? Hva er det jeg har slik angst for, som gjør at jeg må ha kontroll? Ved å undersøke disse fryktene kan du lære mer om deg selv og hva som drier deg – spesielt i denne negative kontrollretningen. Kontrollbehovet kommer av en årsak. I enden av den årsaksrekken finner du det virkelige gullet. Det forløsende til din egen frykt som gjør at du som person kan vokse og bli større og gi rom og bli den veileder og tilrettelegger du trenger å være for dine omgivelser slik at de kan lære av deg istedet for å bli krenket og innskrenket av din oppførsel.

Bakerst i suksessforfatteren Napoleon Hills beryktede og tiljublede bok “Think & Grow Rich” står en rekke gode spørsmål som handler om temaet frykt. Ved å besvare disse får du virkelig en utflukt i deg selv. For her kan du gå på oppdagelsesferd – ikke bare en, men to og tre og enda flere ganger. For som forfatteren skriver: det lønner seg å besvare spørsmålene jevnlig. De er med på å skape, bevare og utvikle din bevissthet – om deg selv og dine drivkrefter. På seg selv kjenner man andre, heter det. Nåvel. men det skulle ikke forundre meg om det fantes kunnskap der som lar seg transformeres. For når alt kommer til alt, så er vi alle tilnærmet ensidige emosjonelle mekansimer fra én og samme designer.

robo-stud

Les mer om frykt som motivator i bloggartikkelen “Frykten er mitt våpen (Hemmeligheten bak motivasjon)“.

Likte du det du leste?
Jeg blir svært takknemmelig om du deler denne artikkelen på din egen blogg, på Facebook, LinkedIn eller Twitter! På forhånd takk! 🙂

 

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s