En statue i Hønefoss…

Det var jeg som fikk Hønefoss Ballklubb opp i tippeligaen. Året var 2002. Jubelen var endeløs. Det ble reist staue av meg utenfor idrettsparken. Jeg hadde spilt dataspillet Football Manager i mangfoldige timer. Endelig hadde jeg lykkes!

I den virkelige verden var tippeligespill på Stadio´n en ønskedrøm i 2002. Men noen år senere gikk mange Ringerikingers drøm i oppfyllelse. 1. november 2009 rykket HBK opp i tippeligaen for første gang. Året etter rykket de ned igjen, men etter et år i Adeccoligaen var de tilbake i tippeligen i 2011 og på onsdag denne uka slo de Vålerenga på selveste Ullevål. Sånt blir det patriotisme av. Derfor er det trist å lese på dagens nettsider av Ringerikes Blad at lagets kaptein og store stjerne, Frode Lafton, legger knottene på hylla.

For er det noen det bør reises statue av, så er det Frode Lafton. Med 20 sesonger og 523 kamper for klubben, har Lafton oppnådd noe så sjeldent som å bli konge i eget rike. Han har naturligvis sin egen sang blant supporterne. Mer sjeldent er det kanskje å ha et eget revynummer som hyllest i Hønefoss-revyen.

Det som imidlertid har satt størst spor hos undertegnede, var da jeg hørte om Frodes i barnehagen. Ikke av ungene som løper rundt i HBK-drakt, men av de ansatte. Barnehagen vår har dyktige ansatte som er meget gode på kommunikasjon med barna. Når de samtidig forteller hvor imponert de er over Laftons evne til å snakke med ungene på trening, så gjør det inntrykk. Ikke for det, i fjor fikk Frode Lafton også MOT-prisen for sin lojalitet og holdningsstyrke. Frode Lafton er en sann lederskikkelse. I 20 år har han pekt ut målet for sine medspillere; måten han kommuniserer på vitner om at han klarer å se folkene rundt seg samtidig som han leder gjennom å være et godt eksempel. Sånt står det respekt av. Så er da også Frode Lafton en levende legende. Skjønt nå skranter legemet: Kroppen sier stopp, kneet er utslitt. “Før det er helg….” ønsker Frode lykke til videre og takker ham for den rollemodellen han er og har vært.

God helg!
frode lafton
Likte du det du leste?
Jeg er takknemlig om du deler.

One thought on “En statue i Hønefoss…

  1. Pingback: Årets 10-på-topp hos «Før det er helg…. | «A-Changing Times :: Før det er helg….

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s