På snørra i gørra igjen!

Så gikk jeg rett i fella. Her leser jeg bøker om effektivisering, coacher klienter på hvordan å nå målene sine, skriver blogger om selvledelse, lederskap og strategier, og så klarer jeg sannelig å gå rett på limpinnen. Er det mulig? Ja, åpenbart.

For å få maks ut av mine to produktutviklingsdager hadde jeg skrevet en oppgaveliste. Jeg var klar over at den var ambisiøs, men tenkte at den som har mye å gjøre får mye gjort. Så langt så bra. Det jeg ikke hadde tatt høyde for var det uventede. Verre var det at jeg ikke hadde tatt høyde for det ventede heller. Og begge deler inntraff. Det ventede, som jeg burde ha visst bedre, gikk på konsentrasjonsevne og hvordan det går med den når man blir sliten. Det går på det å ta behørige pauser, fokusere på en og en ting om gangen, å ikke overlesse seg med informasjon, parallelle oppgaver, internett, mail, ditt og datt. Det er helt fantastisk, jeg må faktisk le. Tenk å være så til de grader bevisst på disse faktorene og samtidig gå rett på trynet. Snakk om ikke se skogen for bare trær. For når jeg kom 2/3-deler ut i dagens arbeidsøkt, innså jeg raskt at det ikke bare var koffein-overdose jeg led av. Jeg hadde også Information overload. Hjernen tiltet. Jeg begynte å gå i ring, rive meg i håret, snoke i kjøleskapet, pendle mellom arbeidsstasjonen oppe på kontoret og laptoppen på kjøkkenbordet i fortvilet jag etter nye og forløsende perspektiver. Jeg satt bom fast i tåka. Og det jeg ikke kunne ha ventet? Noe skjedde i morges som satt meg helt ut. Jeg ble lei meg og sint. Så følelsesmessig uttafor at jeg ikke klarte å fokusere. Jeg begynte å jobbe, langsomt og seigt, med noe jeg trodde var relevant, med noe jeg trodde var viktig og fortjente prioritert. Men jeg glemte å stille spørsmål. Ikke glemte. Jeg orket ikke. Energien som de negative følelsene mine forbrant forhindret fremre pannelapp i å sette fokus. Forstyrrelsene i følelsene var så store at jeg ikke klarte å begynne på min vel planlagte gjøremålsliste (som allerede i utgangspunktet var altfor lang). Resultatet er en ekstremt frustrerende arbeidsdag hvor jeg ikke har fått gjort hverken det jeg ønsket eller det jeg burde. Så kan jeg bare håpe at jeg faktisk har lært noe. Eller om det er sant som kameraten min engang sa at det som skiller oss mennesker fra dyrene er at vi ikke lærer av våre feil.

Det gjenstår å se. Det jeg bør har lært, er å planlegge mindre.

God helg!
20130523-095841.jpg
Takk for at du deler.

9 thoughts on “På snørra i gørra igjen!

 1. Jeg ville tro at det var omvendt:
  Det som skiller oss fra dyrene er at vi har evnen til å lære av våre feil – og i hvilken grad vi gjør det kan relateres til vår IQ 😉

  • Jeg tror nok kameraten min mente det humoristisk med en snært av ironi.
   Selv om noen ganger tviler jeg.

   Det du sier er at jeg må ta egen IQ opp til vurdering. Bye bye Mensa? 😉

 2. Personlig finner jeg at planlegging ofte er en god ting – men at det er nødvendig (som du hinter til) å ta høyde for “the unknown unknowns” for å få til en realistisk plan. Men alt til sin tid! Når det gjelder ferier, f.eks., er jeg mer tilbøyelig til å ta ting på sparket: Laste bil med kjerring og unger, og styre inn i solnedgangen (når man ikke planlegger, kommer men seg jo ikke avgårde før utpå kvelden 🙂

 3. Jadda! Livets skole har endeløse semestre. Det må vi bare ta. Multitasking er ineffektivt, så det så! Refleksjon og meditasjon, derimot er undervudert. Take å break, nyt helgen – og takk for at du deler this shitty things. Jeg for min del har det utmerket. I dag. ;-).

 4. …en liten ting til. Jeg vil vel tro at du har med deg dette inn i neste klientmøte? Egenerfaringen, mener jeg? Å lære er ikke alltid gøy, men det er nyttig:-)

 5. Pingback: Årets 10-på-topp hos «Før det er helg…. | «A-Changing Times :: Før det er helg….

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s