Det ville endre alt!

Ferien går mot hell for de fleste. Noen har allerede begynt å jobbe selv om det trolig er rolig i mange ganger rundt om. Da er denne fredagen en fin anledning til å tenke på hva du skal oppnå for andre halvår av 2013. Ja, jeg drister meg altså til å utfordre deg på målsetning før du har fått skylt av deg badevannet. For straks kommer hverdagen og rutinene og med de, tidstyvene, vanene og uvanene. Plutselig har høsten gått, det er tjue minus og du synes ikke du har fått utrettet noe.

For oss mennesker er det viktig å ha det bra. Når har vi det bra? Når vi er trygge og ikke kjeder oss. Vi kan gjerne nyte en lang stund. En sommerferie er ypperlig til den slags, men når nytelsesbehovet er dekket og vi begynner å kjenne behov for å gjøre noe, så er det behovet for utvikling, for endring som slår inn. Kanskje er du der akkurat nå.

De fleste kjører sine strategiprosesser på høsten eller rett over nyttår. Jeg vil påstå at rett etter ferien er det beste tidspunkt. Glemt er alle trivialiteter som passord og mail. Glemt er alle gnisniger, irritasjonsmomenter og alt ork. Det er nå du har mulighet til å se fram over.
Så hva blir det viktigste du oppnår for deg selv dette halvåret? Hva blir det viktigste du oppnår for din bedrift? Hvilket oppnådd mål ville ha endre alt?

Det siste spørsmålet fortjener gjentagelse. Les det sakte. Smak på det som om det skulle være en kveldsdrink i sola: Hvilket oppnådd mål ville ha endret alt?

Når du vet svaret, har du målet. Eller visjonen, alt ettersom hvor krevende det er å nå. Så er det bare å utforme strategien. Jeg pleier å sette opp en tretrinnsplan for mine kunder. Hva er første base? Hva er siste før målet? Hva trenger du å lære? Hvilke ressurser trenger du? Hvilke relasjoner er viktige for deg i ditt målsøken? Hvilken aktivitet gjør du aller først som beveger deg i retning første base?

Det er bare å sette seg ned med penn og papir.

Lykke til og vel overstått ferie!
God helg!

Likte du det du leste?
Jeg er takknemlig om du deler.

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s