Når tida går ifra deg.

Jeg har 1000 ting å gjøre. Hver eneste dag er det 900 og noen ting jeg ikke får gjort. Det er lett å bli frustrert når barnehageklokka ringer og dagens dont ikke er “done”, men nettopp “don´t”. Arrrghhh! Du kjenner deg sikker igjen.

Døgnet skulle helst hatt 48 timer. Dessverre er det vanskelig å gjøre noe med det. Men mindre du deler opp oppgavene og halverer ambisjonene da.

Det er lett å la frustrasjonen ta overhånd, bli irritabel og skarp i kantene. Når tiden er kort krever det velsmurte systemer og responsiv handling. Alt annet blir sabotasje og hindre i veien, som igjen øker frustrasjonen. Jeg kjenner på det nå mens jeg skriver denne bloggen. Hvordan kan man håndtere slike dager og situasjoner?

Har man mulighet er det å trå ut av situasjonen det beste. Ta deg en dukkert, ta på deg treningstøyet, gå en tur. Endring av omgivelser bidrar til at vi endrer perspektiv. Derfor er blant annet utenlandsreiser så berikende. De får oss til å se annerledes på oss selv og våre liv. Dog, i hverdagen og tidsklemma er det verken rom for dukkerter, løpeturer eller utenlandsreiser. Det eneste som nytter er prioriteringer. Ulempen med prioriteringer er
a) at den krever planlegging
b) at noe havner nederst på listen.
c) at det også tar tid.
Faktisk er prioriteringer noe av det mest krevende vi gjør, rent kapasitetsmessig. (Forsøk å prioritere når du er sliten og trøtt så skjønner du hva jeg mener.) Når frustrasjonen kommer er det uansett for sent. Da gjelder det å skifte perspektiv så fort som overhodet mulig.
Lukk øynene, se for deg at du er på en øde øy og spør deg selv “hva er virkelig viktig nå?”

Å ta snarveien innom ens kjerneverdier kan hjelpe deg til å (gjen)opprette det perspektivet du trenger når tiden og kravene skviser deg oppetter veggen. Det er fristende å minne om utsagnet “Don´t just do something – Stand there!” fra den legendarisk forsiden av The Psycologist. For livet er mer enn alle gjøremålene. Utfordringen er bare å få tid til å komme på det.

God helg!
time-management

Likte du det du leste?
Jeg er takknemlig om du deler.

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s