Dette GARANTERER jeg at du vil ha!

Jeg har noe du vil ha.
Jeg har noe alle vil ha!

Nå ble du nysgjerrig. Du tenker sikkert hva i all verden er det for noe fint jeg har som jeg nå skal skryte av. Men faktum er at du har det du også, men selv om du har det selv vil du allikevel ha det fra meg. Slik er vi alle sammen. Vi mennesker er rare. Vi har det vi trenger i oss selv, allikevel trenger vi det bekreftet fra andre.

Jeg snakker selvfølgelig om oppmerksomhet. Oppmerksomhet er mangelvare i samfunnet vårt. Vi har nok mat, olje og klær. Det eneste godet vi i sum har for lite av er oppmerksomhet. Oppmerksomhet som knapphetsgode, er på mange måter synonymt med tiden vi lever i. Vi har ikke tid nok til å gi fra oss oppmerksomheten. Tid og oppmerksomhet henger nøye sammen, men kanskje ikke helt slik som vi tror. Selv tror jeg oppmerksomhetsdtyring er like viktig som forventningstyring. For om noen forventer oppmerksomhet og ikke får det, blir det opprør. Da blir “Se meg!”-ropene bare høyere og høyere, og de få sekundene det i utgangspunktet var snakk om blir til lange strider og kanskje feider. Tro meg, jeg vet hva jeg snakker om. Oppmerksomhet handler om respekt, om å motta respekt, respekt som i definisjonen: å se igjen (underforstått med nye øyne). Åpen og ikke-dømmende nysgjerrighet er den handelsvare som står høyest i kurs hos oss alle.

Jeg har snart bursdag. Da pleier jeg å gi meg selv en gave.
Hva om jeg kunne gi meg selv litt oppmerksomhet istedet for å kreve like mye oppmerksomhet fra andre? Se det var en tanke.

Det er ikke så mye som skal til. Sammen med oppmerksomheyen kommer anerkjennelsen, bekreftelsen, beviset for at vi er ønsket og hører til. Har du noen gang følt at du ikke har vært ønsket? Da vet du hva jeg snakker om. Tenk litt på det neste gang du selv skriker om oppmerksomhet. Tenk enda litt mer på det neste gang du tar deg i å avbryte eller ikke lytte skikkelig til det andre har å si. Det er ikke alltid det tar så lang tid.

God helg!
dynatt

Likte du det du leste?
Jeg er takknemlig om du deler.

2 thoughts on “Dette GARANTERER jeg at du vil ha!

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s