Livet er en liten dings på haken

Livet er skjørt. Det kan virke så robust, så hverdagslig og stødig, ja kanskje enda til kjedsommelig før det tar en Brækhus og gir deg en uppercut så det singler i stjernetåka.
Jeg skal ikke dra den så langt i dag, for sant å si, så har jeg det bra. Jeg har nok å klage over til at jeg er fornøyd. Fotfinte. Tilbake til livet og de slag det gir.

En skikkelig uppercut etterlater deg med breisida opp ei stund. Du ligger og dupper i vannskorpa mens du hiver etter pusten. Faren er at du tar sats, hiver deg rundt og går under på ny, bare med motsatt rotasjon. Og det er dette jeg mener: livet er en liten dings. Tingenes tilsynelatende stillstand er overvelvende ustabil. En liten bevegelse for mye til høyre og vips… full rulle.

Ikke noe politisk i den kommentaren, men Newton har allerede oppsummert det jeg prøver å si for 326 år siden. Kraft = motkraft.
For har du først fått deg en på tygga, enten det er i barndommen eller siden, reagerer du med motkraft.
Poenget er at der Newton har sitt på det tørre, bikker vi andre under. Splætt, sier det, idet målet for vår utagering glir slepent til side og lar oss trå med full tyngde ut i den store herlige heslige sølepytten.
Two wrongs doesn´t make one right, sier engelskmennene. Det handler om det samme. I livet opplever vi diverse situasjoner. Vår naturlige programmering tilsier at vi skal reagere på disse situasjonene ut i fra vår bedømming av rettferdighet og balanse. Det siste er det som bringer systemet ut i ubalanse. Rettferdighet er bare et internt regnestykke. Det er egentlig bare tullprat. Alle som driver med økonomi enten det er for eget personlig regnskap eller av andre årsaker, bidrar kun til å rapportere om tilstand. Poenget er at disse balansene stort sett bare er egnet til en ting, nemlig å skape ubalanse. Newtons berømte motkraft er uunngåelig. Med mindre du er den bevisst da.

Noe du opplevde da du var barn som du ikke vil dine barn skal oppleve? Pass på så du ikke gjør dem en bjørnetjeneste. Skinnet du tror du skal innkassere dine gyldendaler på, kan vise seg møllspist når det kommer på markedet. Den lille dingsen i hagen må voktes som en snurrebass. Jevne små snurr gir lavt tyngdepunkt og god stabilitet. Ingen grunn til å være tjukk i huet.

God helg!
upperten
Likte du det du leste?
Jeg er takknemlig om du deler.

One thought on “Livet er en liten dings på haken

  1. THEY’RE FUCKING POKEMON.IN CASE YOU HAVEN’T NOTICED, YOU CAN RIDE UP A WATERFALL ON THE POKEMON EQUIVALENT OF A LITTLE 2 4 TURTLE. YOU CAN EVEN RIDE ACROSS OCEANS AND RIVERS ON ITS BACK. ALSO, PEOPLE CAN APPARENTLY BREATHE UNDERWATER. RAPIDASH IS BELIEVABLE BY COMPARISON. PONYTA IS DEBATABLY PLAUSIBLE.But I’m sure with proper brnedieg (going by biological logic) one could make a Rapidash large enough for even a Machamp to ride.

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s