Hvilken innstilling har du?

Odd Arne Støstad MarsteinstredetDagens bloggartikkel er skrevet av gjesteblogger Odd Arne Støstad Marsteinstredet.

Odd Arne er utdannet ved Hærens krigsskole (KS), har ledelsesutdanning fra UiT og er sertifisert coach fra Right Management. Han har 12 års erfaring fra forsvaret, 9 år fra legemiddelbransjen, har jobbet innen øyekirurgi og vært daglig leder av en dyreklinikk. Odd Arne er over middels sportsinteressert, er upublisert forfatter med 4 manus på samvittigheten. Han er gift og har 2 barn.

Det er innstillingen det kommer an på!

Gjennom alle kollegaer jeg har jobbet med, utøvere jeg har trent, personer jeg har coachet ender jeg ofte tilbake til at en av de største nøklene til å oppnå det man ønsker er innstillingen. Det er innstillingen det kommer an på ynder jeg å si. Hvor lett er egentlig dette? Hvor lett er det egentlig å ha den riktige innstillingen, og hva er egentlig den rette innstillingen?

For å oppnå det man ønsker, det være seg et idrettslig resultat, salgsmål på jobb, slutte å røyke, ja faktisk uansett hva du har satt deg som mål er det til syvende og sist innstillingen det kommer an på. Jeg har selv startet toppmotivert på lengre utdanning og trodd at motivasjon er noe som varer når man først har fått den. Men motivasjon er som god fysisk form, ferskvare. Motivasjon for aktiviteter som fører frem til målet du har satt deg er noe som kontinuerlig må foredles og jobbes med.

Hvordan jobber man med motivasjon?
For meg handler det om innstilling. Innstilling som utgangspunkt, og innstilling underveis og innstilling som valg. Valgene avgjøres av ditt mindset. Mindset. Og igjen, hva er dette?
Jeg har ofte lett for å snakke om innstilling og mindset som nøkler til suksess. Ikke bare suksess på jobb, men ikke minst og kanskje det aller viktigste, innstillingen din til livet, til familien, venner, situasjoner som oppstår, planer og historikk.

Innstilling og mindset kan virkelig gjøre noe med livet ditt. Har du tapt på forhånd, så gjør du som regel det. Taper, altså. Sier du til deg selv at dette klarer jeg ikke, så gjør du som regel ikke det. Pippi Langstrømpes innstilling er det motsatte «Dette har jeg ikke gjort før, så det er jeg sikkert god til». En naiv inngang, og fallhøyden er forholdsvis stor, men det er noe med innstillingen som bare er fullstendig herlig. Jeg har trent mange jenter i håndball og dessverre er det slik at mange av dem sier at dette er vanskelig og at «jeg er så dårlig i dette». Da stiller jeg alltid kontrollspørsmålet «Hvem er det som forteller deg at du er dårlig?» Svaret er i hundre prosent av tilfellene «Jeg selv». Igjen, innstilling er noe jeg selv og du kan gjøre noe med hver dag. Og da er jeg tilbake til mindset igjen. Hvordan er ditt mindset? Hvordan tenker du? Hva tenker du på? Hva bruker du tiden i hjernen din til?

Mange har sikkert opplevd sjefer som snakker om mindset og innstilling. Spesielt etter engasjerte foredrag så er alle enige om at mindset og innstilling er viktig. Sjefer har også sagt at det er viktig å ha mennesker med riktig mindset, og at andre må endre mindset. Når var det sist at du endret mindset? Når merket du sist at gruppens mindset var endret?Altså, ikke rett etter et foredrag, men sånn over tid. Slik at prioriteringer, valg og innstilling faktisk var påvirket av mindset? Sjefen som holdt foredraget trodde sikkert at de ansatte virkelig tok alt inn over seg, men allerede i neste pause kunne man fastslå at det meste var ved det gamle. Samme problemene som ble angrepet på samme måte som før. De samme menneskene var idioter, fortsatt «oss mot dem» holdning og stort sett så er det alle andre som ikke forstår, som ikke kan, som ødelegger for vår suksess.

Mindset. Innstilling. Endring av mindset – endring av innstilling – endring av prioteringer og valg – endring av fokus. Hva er det egentlig som betyr noe? Hva bruker du tiden din på, privat og på jobb? Det er det opp til den enkelte å avgjøre, da finner du også ut hva som er riktig mindset og innstilling i ditt hode!

Hvordan vil du leve ditt liv?
Det er innstillingen det kommer an på.

God helg!
minset2

Takk for at du deler!

One thought on “Hvilken innstilling har du?

  1. Pingback: Årets 10-på-topp hos «Før det er helg…. | «A-Changing Times :: Før det er helg….

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s