Har du funnet svaret for businessen din?

Hva er kjærlighet?
Det alltid-aktuelle spørsmålet får liksom en ekstra snert på selve Valentinsdagen.

Mange vil sikkert hevde at Valentinerdagen er et markedsføringsgrep innfør for å stimulere et allerede overfølsomt forbruk, og de har sikkert gode argumenter for sitt syn. På den annen side finnes det ingen ting mer verdt å feire enn selve kjærligheten.
Men hva er det? Hva er denne uangripeligheyen som er så vanskelig å få has på?
Selv har jeg kysset min kone 3 ganger på munnen før jeg startet arbeidsdagen og gjennopplivet forholdet til en gammel musikalsk flamme da jeg tilfeldigvis kom over en relativt nye utgivelse av det svenske folkemusikk-heavybandet Hedningarna. Et særdeles gledelig gjenhør, for de hadde slett ikke gitt seg, de fortsetter å gi og gi.
Og er det ikke akkurat det som kjennetegner kjærligheten? Alt man ikke gir seg, men fortsetter med å gi? Å elske er er verb, det er en handling. Det handler ikke om å få noe tilbake, det handler om å utføre det å elske er.
Det amerikanske firmaet Heart of Business har gjort kjærlighet til kjernen i sin business. Med filosofi bygget på gammel Sufi-visdom  forfekter de synspunktet at man skal handle og snakke fra sitt hjerte. Og naturligvis lytte til det. De sier at vi må gi fra vårt hjerte, ikke bare til våre elskede og våre venner, men også til våre kunder. Det er en vågal og interessant vinkling. For handler ikke kjærlighet nettopp om oppriktighet og entusiamse, om å ville den beste for andre? Om ikke noe annet, så vil jeg at dere skal ta med dere det budskapet inn i valentinerdagens siste timer. Tenk på det neste gang dere møter en kunde. Den bedrift som klarer å bygge sitt renommé og rykte på at de er der for kundene og gir fra sitt hjerte, vil garantert beholde eksisterende og få mange nye kunder.Å oppriktig ville andre vel og å tilby sine tjenester for kundens beste, er langvarig business og bærekraftig business. Og man trenger ikke be om noe tilbake. For den som får, får lyst til å gi. Slik virker kjærligheten.

Happy Valentines!

businesslove
Takk for at du gir!

3 thoughts on “Har du funnet svaret for businessen din?

 1. Enten var de gamle sufier temmelig lemfeldige i sin omgang med grammatikk, eller så er det noe annet som er feil i utsagnet “snakke fra sitt hjerne”!

  Forøvrig stiller jeg meg litt skeptisk til om kjærlighet virkelig er å ville det beste for andre – er ikke kjærligheten til tider ganske egoistisk? Eller er det bare jeg som blander sammen kjærlighet og forelskelse?

  • He-he. Sufiene skal ikke få kritikk for undertegnedes travelhet og ordblindhet. Det skal selvfølglig være “snakke fra sitt hjerte”. 🙂 Rettes asap.

   Når det gjelder kjærlighet og egoisme så er jeg av den mening at kjærlighet nærmest er det motsatte av egoisme. Egoisme er havesyke og selvopptatthet og har intet som helst å gjøre med uforpliktende kjærlighet. (Merk. jeg mener at kjærlighet er uforpliktende, men velger av å til å påpeke det slik at det ikke oppstår forvirring og sammenblanding med den forelskede egoistiske havesyken. 🙂

   • Jeg takker deg for at du tar opp dette med buisness og kjærlighet. Det er et viktig tema, og slik jeg ser det henger sammen med etikk, verdier og motivasjon. Jeg er enig med deg i at ekte kjærlighet er helt uforpliktende og motsatt av egoisme.

Jeg vil gjerne høre din mening! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s